https://twhack.com
Slider Image

Sådan forhindrer du apps i at få adgang til dit kamera og din mikrofon i Mojave

Billede: Volkan Olmez (Unsplash)

Hvis du nogensinde har oplevet det uhyggelige øjeblik, hvor du har chattet om at have brug for et nyt par sko, så kan du se en annonce for et skosalg midt i dit sociale mediefoder bare et par minutter senere, har du sandsynligvis spekuleret på hvor meget vores enheder lytter i, uden at vi ved det. Uanset om det er sket med dig, beskyttelse af personlige oplysninger og sikkerhed er bekymringer for os alle, og det er vigtigt at vide, hvad vores enheder har op til.

Heldigvis tilføjer macOS Mojave nogle praktiske indstillinger, der giver dig mere granuleret kontrol over apptilladelser, specifikt apps, der har adgang til din Mac's kamera og mikrofon. Her finder du, hvordan du finder og redigerer, hvad dine apps er og må ikke gøre.

Kontroller de nuværende apptilladelser

Mens Mojave nu vil bede dig om en meddelelse, når en app anmoder om kamera- eller mikrofontilladelser - sammen med anmodninger om adgang til din placering, kontakter, fotos eller kalenderfunktioner - kan alle apps, der tidligere er installeret, allerede have nogle af disse tilladelser tildelt. For at kontrollere, hvilke apps der har lov til at gøre hvad, skal du navigere til Sikkerhed og privatliv i rullemenuen Systemindstillinger. Åbn derefter fanen Privatliv, hvor du vil finde en liste over forskellige funktioner og tjenester, som de apps, du har installeret, kan få adgang til.

Illustration til artikel med titlen Sådan forhindrer du apps i at få adgang til dit kamera og din mikrofon i Mojave

Listen inkluderer de førnævnte placeringstjenester, kontakter, kalender, påmindelser og fotos, og Mojave tilføjer nye pletter til kamera og mikrofon i bunden af ​​listen. Hvis du klikker på et element på listen, vises de apps, der tidligere har fået tilladelse hertil.

For at kontrollere, hvilke apps der specifikt kan bruge din Mac's mikrofon eller webcam, skal du klikke på Kamera eller mikrofon. Ved siden af ​​hver listet app er der et afkrydsningsfelt - afkrydsningsfeltet giver app'en tilladelse til at få adgang til denne funktion, mens afkrydsningsfeltet af boksen blokerer det.

Lås det ned

Når du har gennemgået og ændret apptilladelserne og fundet alt, hvad du kan lide, er du nu klar. Det føles rart at vide, at nyskabende apps nu kommer ud af din virksomhed, men husk, at nogle apps kræver visse tilladelser for at fungere korrekt. Hvis du f.eks. Har slået mikrofon- og kameratilladelser til et videochat-program, fungerer det ikke ordentligt, og nogle apps åbner muligvis ikke engang eller installerer det overhovedet. Heldigvis kan du indstille dine tilladelser til let at blive ændret.

Nederst på hver tilladelsesliste i fanen Privatliv findes der et hængelåsikon, og selvom det sandsynligvis er indlysende, hvad denne lille fyr gør, for at ændre nogle tilladelser, som hvilke apps der har adgang til Location Services, skal du Sørg for, at ikonet er indstillet til at "låse op." Hvis du lader det være ulåst, bliver det også lettere at ændre tilladelser på farten, mens du låser det, vil du holde dine præferencer som de er og forhindre, at ændringer foretages, så længe det er låst.

Det er tid til at stoppe med at bruge Snapchat (medmindre du er en teenager)

Det er tid til at stoppe med at bruge Snapchat (medmindre du er en teenager)

10 Cocktails med koldt vejr garanteret at varme din vinter op

10 Cocktails med koldt vejr garanteret at varme din vinter op

Sådan får du dine venner til at gå sammen med en dårlig idé

Sådan får du dine venner til at gå sammen med en dårlig idé